piątek, 12 kwietnia 2013

Rolada kokosowa

Pin It Rolada kokosowa ze zbioru przepisów mojej mamy:)
Szybki przepis, bez pieczenia. Przeglądając przepisy postanowiłam przypomnieć sobie jej smak:)



Masa ciemna:
100g cukru,
2 łyżki kakao,
60g masła,
1/2 szkl. wody,
300g pokruszonych herbatników.
Cukier, kakao, masło i wodę zagotować, dodać herbatniki, wymieszać.

Masa jasna:
180g masła,
100g cukru pudru,
wiórki kokosowe -100g,
alkohol do smaku.
Masło utrzeć z cukrem, dodać wiórki i alkohol.

Folię aluminiową wysmarować masłem, wyłożyć ciemną masę, wygładzić.  Na to wyłożyć masę jasną i zawinąć. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz