niedziela, 12 października 2014

Ciasteczka czekoladowe Franklina

Pin It
Wczoraj z moimi Szkrabami piekliśmy ciasteczka, ale nie byle jakie bo ciasteczka Franklina prosto z książeczki. Ciasteczka bardzo szybkie i bardzo smaczne. Można urozmaicić i np. dodać bakalii.


Składniki:
2 jajka
ok 180g miękkiego masła
2 szkl mąki
1 szkl cukru pudru
1 szkl posiekanej czekolady (ja użyłam mlecznej i białej)

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło z cukrem utrzeć mikserem, dodać jajka i jeszcze chwilę ucierać. Dodać mąkę i czekoladę, wymieszać. Nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nakładać łyżeczką porcje ciasta zostawiając większe przerwy między ciastem
(lekko się rozleją). Każde ciastko lekko spłaszczyć łyżeczką. Wstawić na piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 15 min. 
Smacznego :)





Przepis pochodzi z książeczki Franklin i ciasteczka Wydawnictwa Debit


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz